top of page
Гласот од тишината

Гласот од тишината

Понекогаш сè што им треба на родителите кои имаат дете со аутизам е да знаат дека невозможното е можно. Вашата љубов и посветеност прават разлика во животот на вашето дете секој ден.

Аутизмот не доаѓа со прирачник, но доаѓа со родител кој се грижи за тоа дете, кој никогаш не се откажува. Таа/тој ќе биде неговиот глас, неговиот заштитник, неговиот пријател.

Вие родителу, сте тивка инспирација за многу повеќе луѓе отколку што знаете.

Вие сте суперхерои за вашето дете, се борите за него на секој чекор од патот.

Вие сте моторот зад напредокот на вашето дете. Вашето трпение и разбирање се инспирација за оние околу вас. Секоја пресвртница што ја постигнува вашето дете е доказ за вашата љубов и поддршка.

Да се ​​биде родител на дете со аутизам не е товар, тоа е прикриен благослов.

Вашата љубов и посветеност на вашето дете е најголемиот подарок што можете да го дадете.

Вие не сте сами на ова патување, постои цела заедница која сака да го направите тоа.

Вашето дете може да има аутизам, но аутизмот не го дефинира. Секоја пресвртница до која ќе дојде вашето дете е победа што вреди да се прослави.

Вашето дете може да се бори со комуникацијата, но сепак искажува љубов.

Вие сте експерт за вашето дете, верувајте им на вашите инстинкти. Да се ​​биде родител на дете со аутизам може да биде тешко, но ќе најдете инспирација каде и да погледнете.

  • Автор

    Амела Мемиш Апостоловска

ден350,00Price