top of page
Одмазда

Одмазда

Кратка содржина

 

Инспекторката Силвија Силјановска е во Берлин на специјализација. Заедно со нејзиниот партнер Волтер Феликс се повикани од сосетката на семејството Мејнер, која кога отишла кај своите соседи, не ѝ отворил никој, а на влезната врата видела отпечаток од крвава рака. Ги пронаоѓаат убиени мајката и нејзините две ќерки, од кои девојките се само „успиени“, а мајката е масакрирана на свиреп начин, додека младиот Рихтер Мејнер, внукот на убиената, момче кое е во инвалидска количка, е пронајден жив, заклучен во неговата соба. Нема никакви траги од убиецот и нема осомничен.

Но ова не е единствено вакво убиство што се извршени на ваков начин и каде што убиецот се потпишува со крвава рака.

Силвија сосема случајно ја запознава Елена Христовска, сопруга на свештеникот Михаил, што е дојдена во Берлин како предавач на женска конференција. Средбата и разговорот ѝ помагаат на Силвија да се соочи со својата тежина што ја носи со себе, но Елена е и единствената која може да ја спаси и од убиецот.

Дали убиствата ќе престанат и дали убиецот ќе биде фатен?

Бидете подготвени за напната приказна со многу пресврти што ќе ве држи во неизвесност до самиот крај.

  • Автор

    Емилија Златкова-Анастасова

ден350,00 Regular Price
ден299,00Sale Price
bottom of page