top of page
Предодредени еден за друг

Предодредени еден за друг

Може ли таа да ги издржи бурите од животот што дуваат во неа?

 

Во 1869 година, семејството на Глоријана Вомак е многу помало бидејќи шарлахот ги убил нејзината мајка, братот и сестрата. Таа живее во скромна куќа во Дулут, Минесота, со нејзиниот татко и малиот брат, и го посветила својот живот за да го држи заедно своето мало, скршено семејство - особено затоа што нејзиниот татко често оди на долги риболовни патувања. Нивната егзистенција можеби доаѓа од водите на езерото Супериор, но бурите на езерото можат да бидат опасни, дури и за оние кои добро го познаваат.

 

Лук Карсон доаѓа во Дулут за да помогне во изградувањето на железницата до градското пристаниште и тој копнее повторно да го види својот брат Скот, кој неодамна се преселил таму со неговата бремена сопруга. Конкуренцијата за железницата е жестока со соседниот град Супериор, Висконсин, кој се бори шините да минат низ нивниот град. Но, вистинската опасност лежи во еден жител на Дулут кој е решен да му се одмазди на Лук поради нешто од минатото.

 

Кога трагедијата ги спојува Глоријана и Лук, тие си помагаат еден на друг во текот на нивната тага и набрзо ги наоѓаат нивните животи нераскинливо поврзани. Ако ги преживеат претстојните испитувања, дали е можно тие да биле предодредени еден за друг?

  • Автор

    Трејси Питерсон

  • Број на страници

    320

ден450,00Price
bottom of page