top of page
Регрути

Регрути

          Еден поинаков свет веќе десетина години ги привлекува близнаците Шон и Дилoн Кирел. Местото што го имаат детално нацртано на ѕидовите од својата соба цврсто убедени дека тој свет постои таму некаде. Наскоро по нивниот седумнаесетти роденден им пристапува еден мистериозен човек. За него, Земјата е само далечна и заборавена станица на човечката цивилизација. Но објаснува дека Шон и Дилoн имаат уникатна дарба - способност во моментот да се префрлат од едно место на друго. Лицата како нив, па згора на сè и близнаци, се многу ретки, па затоа имаат можност да се докажат како регрути пред Собранието. Ако не успеат да го решат проблемот во рок од триесет дена, целото сеќавање ќе им биде избришено. Или ќе успеат како меѓупланетарни патници или сета авантура ќе исчезне како прав.

Непресушната имагинација на Томас Лок ги предизвикува читателите да го сфатат времето, просторот и човековите ограничувања.

  • Автор

    Томас Лок

  • Број на страници

    340

ден420,00Price
bottom of page