top of page
Во Твоите зеници

Во Твоите зеници

Погледот ми е кон Тебе,

во Твоите очи се гледам себеси,

минато како прочитан роман,

носи спомени кои натежнале,

тешки како планина.

Погледот ми е кон Тебе,

а во Твоите зеници

се гледам себеси,

заштитена во Твојата прегратка,

Твојата благодат е голема,

ја гледам Твојата љубов кон мене

иако не ја заслужив...“

( извадок од песната ,, Во Твоите зеници “)

Псалми 17:8

Пази ме како зеница на окото;

засолни ме под сенката

на Твоите крилја...

  • Автор

    Анита Димитриевска

ден250,00Price
bottom of page