top of page
Зимската роза

Зимската роза

За време на Втората светска војна, Американката Грејс Тонкин неуморно работи во Франција за да ги спаси еврејските деца од нацистите. Откако ќе ги премине опасните Пиринеи, Грејс се враќа дома во Орегон со брат и сестра чии родители биле изгубени за време на војната. Иако Грејс и нејзиниот сопруг ги сакаат Елијас и Маргерит како свои, ехото од мина-тото на Грејс и траумата од холокаустот го растрг-нуваат семејството Тонкин.

По повеќе од педесет години, Ади Холт пристигнува на езерото Тонкин, надевајќи се дека ќе го најде семејството Тонкин. За Ади, мистеријата е прашање на живот и смрт за нејзиниот сакан ментор Чарли, кој се бори со тешка болест. Иако Чарли одбива да разговара за неговите врски со семејството Тонкин, нивното наоѓање е единствениот начин да му го спа-си животот и да ги поправи раните од неговото болно минато.

Уште една книга од Добсон, што ќе ги допре и разне-жи вашите срца. Книга за големината на љубовта помеѓу брат и сестра, на која ни времето, ни далечи-ните не можат да ѝ се спротивстават.

    ден490,00Price
    bottom of page