top of page
Новогодишна ноќ

Новогодишна ноќ

Едно среќно семејство, по многу години престој во Германија, за Нова година се враќа во Македонија, родната земја на сопругот. Кога ќе влезат во Македонија, им се случува страшна сообраќајна несреќа. Жената е најтешко повредена, се буди од кома дури по шест месеци. Но, со будењето од кома почнува кошмарот за неа – ја бара малата шестгодишна ќерка, но никој не знае ништо за неа. Сопругот и роднините тврдат дека никогаш немала дете, дека од Германија дошле само мажот и жената. Но, жената е сигурна дека девојчето не е плод само на нејзината фантазија.

Дали фантазијата на жената, го создало девојчето толку реално или станува збор за нешто друго? Ако девојчето реално постои, зошто сопругот и роднините го негираат тоа? Или семејството не било толку искрено среќно и постоеле проблеми?

  • Автор

    Емилија Златкова Анастасова

  • Број на страници

    210

ден320,00Price
bottom of page